İZMİR / KEMALPAŞA - Kemalpaşa Lütfü Ürkmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ock

Kaynakları daha verimli kullanmak, israfı azaltmak, atık miktarının azaltılması, atıkların geri dönüşümü sağlamak amacı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde başlatılan Sıfır Atık Projesine destek amaçlı okulumuzda da etkinlikler düzenlenmiştir.

Emek vererek kütüphanemiz için hazırladıkları kitaplıklar için öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için her gün birlikte çalışalım.

Hoşgörü, sevgi ve saygıyla daha güçlü bir ülkede hep birlikte yaşamı kucaklayalım.

Ekm

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi Kapanış ve 50 Ar-Ge Merkezi'nin Açılış Töreni" ile ilgili detaylı habere MESLEKİ EĞİTİMDE 1000 OKUL PROJESİ KAPANIŞ VE 50 AR-GE MERKEZİ AÇILIŞ TÖRENİ (meb.gov.tr) linkinden ulaşabilirsiniz.

Tem

2021-2022 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9.SINIFA YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN KAYIT EVRAKLARI

EVRAKLARI İNDİREREK DOLDURUP VELİNİZ İLE BİRLİKTE OKULA TESLİM EDİNİZ.

Tem

Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz günü, 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller hakkında Kanunda 25.10.2016 tarihinde yapılan değişiklik ile "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" olarak ilan edilmiştir.

Haz

Bursa'da TOKİ Cahit Zarifoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğretmen ve öğrencileri, hayırseverlerin destekleriyle yürüttükleri sosyal sorumluluk projesiyle ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

May

Yaklaşık 50 milyon mobil cihaza kurulu e-Okul uygulamasının, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından yenilenen versiyonu hizmete girdi. Tüm velilere ücretsiz olarak sunulan hizmet, bir öğrencinin okula kaydından başlayarak mezuniyetine kadar olan tüm sürece ilişkin bilgileri içeriyor. Mobil uygulama üzerinden e-karne, yazılı ortalamaları, not, nakil, devamsızlık, merkezi sınav, takdir, teşekkür gibi alınan belgeler, haftalık ders programı bilgilerine kolayca ulaşılabiliyor.

Velilere bildirim gelecek

Mobil uygulama ile velilerin öğrencilerinin durumlarını kolayca takip edebilmeleri ve öğrenme sürecine etkin olarak katılmaları hedefleniyor. Yeniden tasarlanan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, kullanıcı deneyiminin kalitesini artırmasının yanında Android veya iOS kullanıcılarının alışık oldukları platforma özgü kullanıcı arabirimi standartlarıyla donatıldı.Sistemde, yeni bir uygulama olarak velilere bildirim gönderme özelliği kazandırıldı. Bildirim özelliğiyle öğrenci devamsızlıkları gibi bilgilerin anında velilere ulaştırılması sağlanacak. Uygulamayla eğitim süreçlerinin iyileştirilmesi ve devamsızlık oranlarının düşürülmesi hedefleniyor.

Millî Eğitim Bakanlığı'nda sunulan her türlü hizmete yönelik iş ve işlemler, elektronik ortamda yapılarak e-Okul, MEBBİS, Doküman Yönetim Sistemi (DYS), Eğitim Bilişim Ağı (EBA), e-Yaygın, Açık Öğretim Kurumları, e-Personel gibi farklı sistemler kullanıyor. Daha önce her bir sisteme farklı platformlardan giriş yapılırken bu yıl yapılan iyileştirmeyle elektronik hizmetlerin tamamına aynı platformdan ve tek bir şifreyle girilebilmesi sağlandı. Ayrıca söz konusu platformun e-Devlet ile entegrasyonu tamamlandığı için e-Devlet şifrelerinin de kullanabilmesine imkan tanındı. Çalışmalar, 2023 Eğitim Vizyonu'ndaki "mevcut bilgi sistemlerinin entegrasyonu ve veriye dayalı yönetim anlayışı çerçevesinde süreçlerin iyileştirilerek başta okullar olmak üzere tüm yönetim kademelerinde bürokratik iş yükünün azaltılması" hedefi doğrultusunda yapılıyor.

May

Nis

MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ AİLELERİMİZLE BULUŞUYOR PROJESİ kapsamında Ulaştırma Alanı öğrencilerimiz ve okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Abdullah ÇETİN işbirliği ile okulumuzun yakın çevresinde ikamet eden ailelerin ve ihtiyacı olan velilerimizin pc,yazıcı laptop vb araçlarının bakım ve onarımını atölyelerimizde gerçekleştirdik.Emeği geçen öğretmen arkadaşımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Öğrencilerimiz 1000 Okul Projesi ve Meslek lisesi Öğrencileri Ailelerimizle buluşuyor projeleri kapsamında ailelerimizle,mahallemizle ve yaşlılarımızla buluşmaya devam ediyor.Çocuk gelişimi alanı öğrencilerimizin proje kapsamında planlayıp gerçekleştirdikleri yüz boyama ve animasyon etkinlikleri ile mahallemizde bulunan çocukları sevindirdiler.Ayrıca Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerimizde okulumuz atölyelerinde hazırladıkları öğünleri ihtiyacı olan yaşlı çiftlere  sunarak gönüllerini alıp güzel vakit geçirmelerine yardımcı oldular.Alan öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyoruz.

Ock

Ara